Followers

Tuesday, 27 March 2012

pulut ayam

Assalamualaikum u olls...

selamat tengah malam semua..eh da pagi daaa..tu la asyik duk sembang2..xsedar da pagi..jam dah menunjukkan pukul 3 pagi..tapi mata tulip still x mengantuk lagi..aish..dah la pagi esok da kelas..hehe..kenyang sangat samapai x leh nak tidoq..

Alhamdulillah rezeki malam ni..mkan pulut ayam..cik kakak a.k.a. roomate yang belanja..dia p danok,thailand petang tadi dengan kengkawan dia.thanks kakak..minggu lepas lagi duk mengidam benda nih.hehehe..malam ni dapat ler makan..yummy.tengah2 malam still lagi mo makan.mcm mne x gemokk..haha..

pulut ayam 
 
mesti korang terliur kan bila tengok gambar kat atas tu..hehe
memang sedap walaupun first time tulip makan.tapi disekitar perlis ada juga gerai yang menjual makanan ini.pertama kali menikmati pulut ayam,memang sedap giler....
pulut ayam ni terdiri drpd pulut,ayam goreng,bawang goreng dan juga sos cili dicampur dengan cuka.. korang mesti kena cuba..sedap sesangat.
makanan ni asalnya dari siam.. kat siam kan banyak beras pulut..sebab tu la rakyat siam putih-putih melepak..so,kalau korang nak putih macam diaowg,korang kena la makan pulut banyak-banyak yer..hehehe

ok la,tulip pun dah kenyang..
so,aper lagi..tido laa...zzzzzz...hehe
lepas makan tido lah yer..bahagianya idup...hehe
thanks 4 reading..
salam ^_^

12 comments:

  1. Ooo.. pulut akak kureng sikit. Makan je ngantuk. Tapi bila pi kelantan ngan famili, pulut ayam/mangga ni kira menu wajib. Kita takat cuit2 je.. Tengok org mkn nampak sedap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yew kew akak..lau akak mkn pulut jdi ngntuk eh??hehe

      Delete
  2. Salam Tulip,
    Salam ziarah dr Istanbul. Tima kasih datang dan follow blog akak.
    Ohhh nasi atau pulut Siam mmg sedap, dulu ada uncle tinggal kat Kaki Bukit, penah masuk Siam dan makan nasik Siam, sedapnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...sama2 akak..akak skang duk istanbul eh?syoknya..kaki bukit area perlis eh?makanan siam memang sedap kan.

      Delete
  3. Replies
    1. memang sedap..hehe..minah pun must try.

      Delete
  4. pulut aym?saya x prnah rasa.huhu

    ReplyDelete
  5. yup.pulut ayam.makanan ni asalnya dri siam..kalau ifa brknjung ke utara tanah air,seperti perlis n bkit kayu hitam kat kedah,bnyk la gerai2 yg menjual pulut ayam nie..

    ReplyDelete
  6. salam kenal tulip :)

    pulut ayam best!pulut mangga pon.ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam laila.dua dua best..hehe..pulut durian pown best gak.hehe

      Delete
  7. salam perkenalan.. terima kasih cz follow sy.. xpernah mkn lagi pulut ayam./

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan.sama2 nurulhanif.xpernah mkan?best taw dia pnyer pulut ayam tu.hehe

      Delete